6 Aug 2017

You're Screwed Mannn!

Assalamualaikum w.b.t~

Bulan August yang paling seram pernah terjadi dalam hidup selama 29 tahun ni. Apa yang seram???
hehe...

Last week, this guy from KL Campus turun ke Terengganu Campus setelah hampir 7 bulan takde COO kat sini. Start meeting pukul 10.00 pagi sampai 6.30 petang. Ko rasa??? dah la badan tak sihat, hidung tersumbat, presentation pun dengan suara sengau. Kadang terfikir, apa nak jadi dengan kampus ni. Student intake makin berkurang. Increment entah ke mana, bonus lagi laaa...hmmm.Demotivated since awal tahun hari tu.

Tapi ada baiknya buat meeting ala-ala brainwashed gitu. Walaupun kusss semangat kakak (T_T)
Rasa semangat nak kerja tu datang balik. Ini cara diaorang nak bagi pressure kat staff. Nak cut cost...cost saving katanya. So, siapa yang tak tahan, boleh say bye~

Objective:-
Redundancy
Duplication
Student Experience
Cost Saving

Ini lah dugaan kalau ko kerja swasta, tunggu masa je. Perkataan yang aku paling takkan lupa that guy cakap ialah:

LAHAD!

"Buat kerja, ingat kita punya liang lahad nanti"

Starting this month, tiap pagi wajib share location dah in campus belum. Harap Adam dan Adhwa bagi kerjasama sebaik mungkin untuk bangun awal. Harap ibu bertahan sehingga dapat rezeki di tempat yang lebih baik. Ameen~ (Tolong doakan aku terpilih untuk isi jawatan kosong tu...pleaseeee)

1 comment:

  1. jan, i dun get it. buat kerja, ingat kita punya liang lahad nanti - means what? aku nye bahasa kadang2 fail sket weh. kat sini akak2 office aku pon slalu bahan aku punye bm. tu pon 1 hal gak tu klw dah lame sangat ddk private.

    but pape pon moga ade rezeki yg lebih baik jan. insyaallah. aamiin.

    hugsandkisses kat budok ala2 kembor adamadhwa tu =)

    ReplyDelete