Monday, 20 March 2017

MAT SIPUT

Assalamualaikum w.b.t~

Throwback cerita hari jumaat baru ni (weekend for orang ganu/pantai timur)


"arini cuti ke bu?"

"ye...cuti"

Sengeh je manjang bila cuti...sebab ibu tak hantar ke rumah babysitter.Tapi bila ibu cakap ibu kerja, maka drama air mata akan bermula..yang paling tak best adalah Adhwa akan bergayut kat kaki ibu sampai sudahhh!hahaha

Nak belit shawl pun serabut..hehe, senget-benget jadinya!

Adam dah cool sikit sebab dah besar, 5 tahun dan sekolah pun sampai pukul 12.30pm je. Lepas tu..toki ambil dan bawa balik rumah tok dan toki, boleh main-main or ikut gi kebun (hitam legam dah anak ibu) T_T. 

So, pagi jumaat baru ni dua-dua bangun awal. Sebab TV kat rumah dah 2 minggu rosak! (nanti aku update kat sini pasal tv tu). So, masing-masing tidur awal dan bangun awal..ermm, bagus jugak sebenarnya kan?

Tengah duk syok kacau mee goreng, Adam dan Adhwa datang berlari-lari sambil bawa sesuatu kat tangan masing-masing.

"ibu, cer buka...abang nak main"

"dekwa pun nak main gop"

Dalam hati:

"Ehh..jumpa pulak playdoh ni, kemain ibu simpan" 

"aishhh..nak bagi main ke tak?"

Sebab bangzam memang tak gemar kalau budak-budak ni main playdoh..nanti melekat kat lantai.

"Okay-okay, jap lagi kite main same2 ye"

Ahhh..sudah,huhu...biarlah..hari cuti je boleh spend time dengan anak-anak kan? Rumah kotor or sepah, boleh kemas balik..hehe. So, ni aktiviti kami 3 beranak.

COMEL TAK???

4 ekor siput & sejambak bunga ros

Mat siput
Adam suruh ibu buat ikan paus..ermm..ke ikan jerung ni?
Playdoh ni bagus untuk anak-anak supaya be creative and easy to shape. Tapi rasanya tak sesuai untuk kanak-kanak bawah 1 atau 2 tahun..sebab warnanya amat menarik perhatian..bau pun boleh tahan wangi..sekali pandang rasa macam nak makan jek!hehe



Itu je...just nak share aktiviti kami waktu cuti. Sebenarnya banyak lagi aktiviti-aktiviti yang best boleh kita buat kat rumah dengan anak-anak, tak perlu pergi jauh-jauh pun..bercuti kat rumah je pun boleh jadi bestttt..if pandai luangkan masa dengan anak-anak.

Moh sama-sama jadikan waktu cuti sekolah ni sebagai peluang untuk kita lebih kenal anak-anak kita. Yela kan, kalau hari kerja, turun pagi..petang or malam baru balik. Itu pun kalau anak-anak belum tidur..kalau dah tidur??

Okay, thanks sudi singgah kat my belog!

Sunday, 19 March 2017

MY BIG WHY

Assalamualaikum w.b.t~

Dulu dah insaf nak update belog tiap-tiap hari,kiki. Tapi takkk jadi jugak..haha. 

If korang ada follow fb or ig aku, mesti korang tahu yang aku sekarang dah berjinak-jinak dengan bisnes shaklee

To tell you the truth,

AKU MALUUUUUUUUUUUU! 

SEBAB?

Aku tak biasa nak jual-jual kat fb or ig ni..or even offline. 

Dulu pernah jual shawl..haha, tu pun sekerat jalan sebab tak sempat dan jahit sendiri.
(ehem..aku memang pandai menjahit..siki-sikit jela, ilmu turun-temurun daripada mok aku)

So, kenapa pilih nak bisnes shaklee?

Adam & Adhwa
~Aku nak berhenti kerja awal sebab nak jaga sendiri Adam & Adhwa 
~Nak tengok diorang membesar depan mata tiap-tiap hari
~Sedih tengok diorang tiap-tiap pagi nanges xnak gi rumah babysitter 

My family
~Nak cari side income untuk bantu bangzam a.k.a MR ALM 
~Nak bagi duit lebih kat mok & pok
~Nak tolong MIL & FIL hidup lebih sihat 
(My MIL sekarang bedridden because of stroke and FIL dah tak boleh jalan years ago because of diabetes)
~Pendek kata nak hidup senang dan dapat bantu ahli keluarga yang lain..Ameen.

Yakin dengan SHAKLEE
Aku dah lama consume shaklee, so yakin sikit nak promote sebab dah tahu kebaikannya untuk diri sendiri

2012-Lahirkan Adam ambil Set Berpantang Shaklee
2014-Pregnantkan Adhwa ambil Set Hamil & Set Berpantang Shaklee

Setakat ni tu je Big Why aku kenapa nak buat buat bisnes Shaklee, next time tambah lagi kalau ada yang terlupa..hehe

#bisneswithwng #retireyoungretirerich

TQ sudi baca..Bye~
*Pssst...kalau nak try consume supplement or any product of shaklee, boleh roger2 hokay!

Thursday, 26 January 2017

BolBBalgan4- 'Dream (드림)' (Hwarang: The Beginning OST)

Assalamualaikum w.b.t~

Asyik duk ulang lagu ni je kat opis!hehe..simpan kat sini sebab cerita Hwarang: The Beginning dah nak tamat (T_T)



*******************************************************
You’re so far away
So I couldn’t see you
I never had a dream before
Someone like you in front of me now
Don’t hurt me
And don’t come closed to me
My frozen heart
couldn’t be hold you
Flowers falling down
Covered black tears
and covered your red eyes
If I could turn back the time
I want to go back to the most beautiful moments
Like the wind that blows loudly
and the ordinary love
I kept my eyes closed
Nightmare as falling down into the deep sleep
If I erased you
Then it will be left with pain and many tears
We’re under the same sky
In the same time
How much tears
if I forget you?
I can’t stop
I can’t breathe
I want to love you
Like the wind that blows loudly
and the ordinary love
I kept my eyes closed
Nightmare as falling down into the deep sleep
If I erased you
Then it will be left with pain and many tears
In my frozen heart
it’s Only you
If I erased you
Then it will be left with pain and many tears