6 Aug 2017

You're Screwed Mannn!

Assalamualaikum w.b.t~

Bulan August yang paling seram pernah terjadi dalam hidup selama 29 tahun ni. Apa yang seram???
hehe...

Last week, this guy from KL Campus turun ke Terengganu Campus setelah hampir 7 bulan takde COO kat sini. Start meeting pukul 10.00 pagi sampai 6.30 petang. Ko rasa??? dah la badan tak sihat, hidung tersumbat, presentation pun dengan suara sengau. Kadang terfikir, apa nak jadi dengan kampus ni. Student intake makin berkurang. Increment entah ke mana, bonus lagi laaa...hmmm.Demotivated since awal tahun hari tu.

Tapi ada baiknya buat meeting ala-ala brainwashed gitu. Walaupun kusss semangat kakak (T_T)
Rasa semangat nak kerja tu datang balik. Ini cara diaorang nak bagi pressure kat staff. Nak cut cost...cost saving katanya. So, siapa yang tak tahan, boleh say bye~

Objective:-
Redundancy
Duplication
Student Experience
Cost Saving

Ini lah dugaan kalau ko kerja swasta, tunggu masa je. Perkataan yang aku paling takkan lupa that guy cakap ialah:

LAHAD!

"Buat kerja, ingat kita punya liang lahad nanti"

Starting this month, tiap pagi wajib share location dah in campus belum. Harap Adam dan Adhwa bagi kerjasama sebaik mungkin untuk bangun awal. Harap ibu bertahan sehingga dapat rezeki di tempat yang lebih baik. Ameen~ (Tolong doakan aku terpilih untuk isi jawatan kosong tu...pleaseeee)

6 Jul 2017

PELAJAR PUN DAH PANDAI CARI SIDE INCOME


Assalamualaikum~

Hari ni nak share kisah seorang pelajar ni. Nama glamour kakros.

Kakros ni student lagi. Tapi memang minat bisnes dari kecik.

Baru je join bisnes shaklee February 2017. Tapi dah dapat bonus 4 angka setiap bulan!

Memang hebat! Akhir tahun ni katenye nak beli kereta dengan duit bonus shaklee.

Aku dulu beli kereta guna skim ijazah dek ๐Ÿ˜‚. Lepas tu sibuk duk bencinta jek.hahahahhaa (gelakkan diri sendiri)

Merana nak habis bayar loan kereta 10 tahun. Lagi 4 tahun nak settle ๐Ÿ˜œ

Haa..yang masih study tu tak salah kalau nak cari side income. Boleh buat tampung belanja harian. Takyah minta dengan mak ayah dah lepas ni.

Nak jadi macam kakros?
Jom mulakan dengan BISNES SHAKLEE sekarang๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ

Your Bisnes Partner,
Cikjang 014-5409188
ID:1253597
theprosperousteam

#BISNESWITHSHAKLEE #RICHYOUNGGROUP #RYG #WONDER&GREAT #W&G