21 Jun 2017

SALAH JAWAB

Assalamualaikum~

Dear Myself,

Ya Allah...stress sangat hari ni. Baru tersedar yang aku dah salah jawab soalan ujian bertulis tu. Sungguh, aku tak terfikir pun apa beza field dan subfield tu. Main jawab je.
(T_T)

Allah...Allah...back to Allah.

20 Jun 2017

PRODUCT REVIEW : BOTANECO GARDEN TRIO OIL BODY WASH AND SHAMPOO

Assalamualaikum~
Lambatnya nak masuk waktu berbuka...hehe. Panas amat kat Bukit Khor ni. Terjumpa entry ni dalam draft. So, nak cerita sikit pasal produk Botaneco Garden


Ni Trio Oil untuk shampoo & body wash, pilih je mana yang berkenan


First time jatuh cinta dengan body wash ni masa bulan Mac haritu. Saja jalan-jalan masuk Guardian, niat nak cari wet tissue je. Sampai je kat kaunter nak bayar, kakak cashier cakap ada promosi, beli 1 botol, dapat harga less untuk botol yang ke-2. Aku jenis pantang dengar perkataan:

PROMOSI!!!

Terus tak fikir panjang, beli jerrr..haha. Alang-alang shower gel kat rumah pun dah habis. Sekali pandang nampak menarik je kan botol die, hijauuu...dan organik gitew.

Balik je terus sentall kat badan.
Perghhh...

Memang best! 
Banyak buih! 
Bau Wangi!

Aku guna haritu boleh tahan 2 bulan untuk 1 botol. Memang tak share dengan bangzam. Hahaha..Adam & Adhwa nak usik pun aku tak bagi. Sayang wehhh...

Baru-baru ni aku try Trio Oil Shampoo for Hair Fall Control dan Trio Oil Body Wash Whitening pulak. Biasalah, dah jadi mak-mak ni rambut selalu kena tarik dek anak-anak.

Syampu die pun best!Rasa macam duk kat spa dah...tenang je. 

Except bunyi ketukan bertubi-tubi  kat pintu bilik air oleh Adam dan Adhwa. Ibu is redho...dah lali..pantang masuk bilik air..mula la cari..Ibu..Ibu...Time bangzam duk bilik air xde pulak diorang nak kacau.
(T_T)

Yang body wash tu paling best sebab macam scrub! Ada biji-biji apricot. Sekali sental, hilang terus segala daki!Hahaha..

Ni yang aku guna sekarang
Botaneco Garden Organic Argan & Virgin Oilive Oil pun ada. Boleh pilih nak jenis mana. Takde paksaan. Dua-dua jenis pun best..just aku rasa yang argan oil  ni kurang buih sikit...sikit jela..tapi best jugak.

Ni Argan & Olive Oil
Kalau korang nak cuba, boleh dapatkan produk ni kat mana-mana Guardian. Tapi aku tak pasti la sesuai ke tidak untuk korang ye. Aku guna okay je...besttt!=)

Thanks sudi baca, bye~

14 Jun 2017

RESEPI : CENDAWAN ENOKI GORENG


Assalamualaikum w.b.t~ 

Semalam terbaca post kat blog member pasal cendawan enoki goreng. Nampak mengiurkan...hehe. Alang-alang ada cendawan enoki sebungkus dalam peti ais yang dah berzaman beli (xde la lama sangat, sebelum puasa), try buat petang semalam untuk berbuka.

Perghhhhh!!! 
Memang senang, cepat dan sedap~
(^_^)

Bangzam request buat lagi hari ni.
(T_T)

Nak resepi boleh klik tuan punya blog kat bawah ni:


Resepi sama je, just aku TAK letak blackpepper & GANTI serbuk pati ayam dengan secukup rasa (secubit). Sebab aku guna Tepung Goreng Serbaguna Bestari yang pedas.

Selamat Mencuba Semua!!! Salam Ramadhan-19. Moga segala amal ibadah kita diterima oleh Allah. Ameen~