27 Sep 2016

Drama Korea yang Best 2016

Assalamualaikum w.b.t~

Siapa suka tengok drama korea?. Just nak share drama korea yang best untuk dilayan tahun 2016 nih. Most of it dah tamat on air kat TV, so korang boleh tengok kat kissasian.com atau mana-mana free online websites yang best. Enjoy!

1. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo

Sekarang tengah addicted dengan drama ni. Tiap-tiap minggu mesti tengok, dah siap record awal-awal kat channel 393 Astro. Hanya boleh layan malam-malam, time Adam dan Adhwa dah masuk tidur...kalau tak,diorang asyik nak tengok cerita The Good Dinosaur (T_T)

2. Love in the Moonlight


Aku jenis yang suka layan korean drama yang story-line berkisar zaman dahulu kala, yang jenis Dinasti tu...Goryeo, Joseon. Tak pernah tengok hero dan heroin yang super cute macam Park Bo-Gum dan Kim Yoo-Jung nih..hehe.

3. Uncontrollably Fond


Aku suka layan cerita ni sebab Kim Woo-Bin!haha..memang adore sejak drama School & The Heir. Suka tengok muka Woo-Bin ni sebab 100% muka lelaki!tak macam artis k-pop yang lain..kebanyakkan dah macam muka perempuan..euwww~. 

4. W-Two Worlds 


Okay, drama W ni memang rare!sebab jalan ceritanya berkisar tentang kehidupan didalam webtoon..pelik tapi best sebab hero comel..haha. Lee Jong-Suk ni kira best-friend dengan Woo-Bin. Dua-dua good looking dan pandai berlakon. 

5. Doctors


Ermmm..drama ni mula-mula je best, last-last dah bosan dengan watak Park Shin-Hye. Terlampau bosan...sampai tak tengok pun last episode..hehe.

Last but not least!

Yang ni kira wajib tengok (^_^)


Psssttt...If korang tahu drama korea yang best-best lagi boleh lah share ye. Thanks sudi baca entry ni. Happy Watching Korean Drama gaisss~

No comments:

Post a Comment